انواع کاپوچینو

 

انواع کاپوچینو

در سال‌های اخیر، کاپوچینو از اروپا و استرالیا به کشورهای آمریکای شمالی و فراتر از آن وارد شده است. امروزه، کاپوچینوها را می‌توان در ژاپن، هنگ کنگ، تایلند و بسیاری از مکان‌های غیر منتظره دیگر هم خریداری کرد.

ابتدا باید ببینیم اصلاً کاپوچینو چیست و چه مزه‌ای دارد؟ چه چیزی در این نوشیدنی وجود دارد که آن را در سراسر دنیا محبوب کرده است؟ این نوشیدنی از کجا آمده و تاریخچه آن چیست؟ برخی از تغییرات عمده‌ای که در نوشیدنی‌های سراسر جهان وجود دارد چیست؟ انواع این نوشیدنی در سراسر جهان چیست؟

تمامی این مسائل و چیزهای بیشتردرباره کاپوچینوی دارای شهرت جهانی را در این مقاله می‌خوانید.

 

کاپوچینو چیست؟

کاپوچینو یک نوشیدنی قهوه است که از ترکیب اسپرسو و شیر بخار پز درست می‌شود. این نوشیدنی اگر به خوبی تهیه شده باشد و با کیفیت باشد عطر و طعم باور نکردنی دارد. پایه اصلی کاپوچینو قهوه است و شما در نهایت مزه تلخی احساس خواهید کرد.

نکات مهم و جالب درباره کاپوچینو

  • این نوشیدنی در ایتالیا یک بار همراه با صبحانه مصرف می‌شود.
  • بعد از جنگ جهانی دوم این نوشیدنی به طور گسترده مورد توجه قرار گرفت.
  • کاپوچینو فردو در یونان بسیار محبوب است.
  • تهیه کردن کاپوچینو به شیوه درست دشوار است و مهارت خاصی نیاز دارد.
  • میزان شیر کاپوچینو کم بوده و در نتیجه مزه اسپرسو در آن غالب است.
  • هشتم نوامبر روز ملی کاپوچینو است.
  • زنجبیل، کاکائو و دارچین برجسته‌ترین طعم دهنده‌های کاپوچینو هستند.

 

 

ارزش غذایی

۲۳ گرم کاپوچینو حاوی تقریباً ۱۰۰ کالری، ۱۸ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم چربی، ۱۳ گرم شکر، ۰.۳۶ میلی گرم آهن، ۹۵ میلی گرم سدیم، ۱.۵ گرم اسیدهای اشباع شده و ۱ گرم اسیدهای چرب ترانس است.

 

کاپوچینو چه مزه‌ای دارد؟

کاپوچینو که خوب درست شده باشد از لحاظ بافت و طعم قوی است و دارای مزه سرزنده قهوه و کمی شیرینی حاصل از قند لاکتوز طبیعی موجود در شیر است. همچنین آن را می‌توان با شکر، شیره‌های ساده و سایر افزودنی‌ها طعم دار کرد.

 

کاپوچینو ایتالیایی

کاپوچینوی اصیل متعلق به ایتالیا است. کاپوچینو نام گروهی از کاتولیک‌ها می‌باشد که بخاطر شباهت نوع کلاهشان با کاپوچینو این نام روی این نوشیدنی قرار گرفت. بعدها کاپوچینو بخاطر طعم و مزه دلنشین آن در سرتاسر دنیا بخصوص آمریکا بسیار مورد توجه و محبوبیت قرار گرفت.

کاپوچینو واقعی ایتالیایی با دستگاه اسپرسوساز درست می‌شود و برای درست کردن نیازمند مهارت خاصی است.

چگونه کاپوچینو تهیه می‌شود

ابتدا، قهوه چی یک شات اسپرسو می‌گیرد. سپس شیر را آماده می‌کند. بخار تحت فشار از نازل بخار به درون یک فنجان فلزی کوچک حاوی شیر خالی می‌شود. که به شیر میزان فراوانی از حباب‌های کوچک، میزان فراوانی گرما و حجمی بسیار بیشتر از پیش را می‌دهد (کفی کردن سریع می‌تواند باعث دو برابر شدن حجم شیر شود).

شیر وقتی درست آماده شود، سبک، لطیف و بسیار خوش مزه تر می‌شود. در نهایت شیر بر روی اسپرسو موجود در یک فنجان از پیش گرم شده قرار می‌گیرد و کاپوچینو سرو می‌شود.

پودر کاپوچینو لترا، محصولی از شرکت پوران پودر سپاهان، با دقت و کیفیت، توسط نظارت متخصصین تهیه شده و در اختیار کافی شاپ ها قرار می‌گیرد. لترا، طعم واقعی کاپوچینو را فرسنگ‌ها دور از مهد آن به شما هدیه می‌دهد.

کاپوچینو چگونه سرو می‌شود

اندازه و روش‌های سرو کردن کاپوچینو از مکانی تا مکان دیگر متفاوت است.

در ایتالیا، کاپوچینو معمولاً در یک فنجان کاسه‌ای شکل چینی و از پیش گرم شده سرو می‌شود. خارج از ایتالیا، در کافی شاپ های بهتر، کاپوچینو در فنجان‌های چینی سرو می‌شود زیرا چینی گرما را بهتر نگاه می‌دارد.

انواع کاپوچینو

کاپوچینو از ترکیب شیر بخار شده و اسپرسو ساخته می‌شود. کاپوچینو برای اولین بار در قرن بیستم شناخته شد. ایتالیایی‌ها شیر را به اسپرسو اضافه کردند که منجر به محبوب شدن کاپوچینو شد.

از آن جایی که دستگاه‌های اسپرسو ساز در ابتدا بسیار بزرگ بودند، این نوشیدنی در کافه‌ها ارائه می‌شد. در کافی شاپ های ایالات متحده علاوه بر غذا  قهوه هم تلخ ارائه می‌شد. سپس فروش نوشیدنی‌هایی مانند کاپوچینو نیز در آنها آغاز شد.

کاپوچینوها انواع مختلفی دارند ازجمله:

  1. کاپوچینو سنتی

با اسپرسو دوبل و کف شیر بخار داده شده تهیه می‌شود.

 

  1. کاپوچینو یخییا فردو کاپوچینو

نسخه سرد کاپوچینو گرم است. در واقع این نوع کاپوچینو از اضافه کردن قطعات یخ به کاپوچینو گرم تهیه می‌شود. در ایتالیا، این نوشیدنی با اضافه کردن یخ به کف شیر به دست می‌آید. در آمریکا نیز اغلب این کاپوچینو یک نوشیدنی سرد است.

 

 

  1. کاپوچینو مرطوب

کاپوچینو لایت و کم رنگ یا کاپوچینو چیارو هم نامیده می‌شود. این کاپوچینو با استفاده از شیر گرم یا مقدار کمی کف شیر بخار داده شده تهیه می‌شود. آن‌ها نسبت به کاپوچینو سنتی رقیق‌تر و خامه‌ای‌تر هستند و بسیار شبیه کافه لاته می‌باشند که کمی کف در بالای آن قرار دارد.

 

  1. کاپوچینو خشک

به عنوان دارک کاپوچینو یا کاپوچینو پررنگ یا کاپوچینو اسکورو هم شناخته می‌شود) شیر کمتری نسبت به کاپوچینوهای دیگر دارد. این کاپوچینو از اضافه کردن مقدار کمی شیر یا کف شیر به قهوه اسپرسو تهیه می‌شود. در این نوشیدنی شیر کمتری نسبت به کف آن وجود دارد. طعم اسپرسو در این نوشیدنی قوی‌تر است و قسمت مایع آن تیره‌تر از کاپوچینو است.

 

  1. کاپوچینو طعم دار

این نوشیدنی در ایالات متحده بسیار محبوب است. شربت‌ها و طعم دهنده‌های خاصی به این نوع کاپوچینو اضافه می‌شود تا طعم‌هایی مانند شکلات، وانیل، نعناع، کارامل، دارچین و تمشک از آن حاصل شود. برخی اوقات، افزودنی‌های دیگر (مانند پودر کاکائو یا دارچین، میزان کمی از کارامل یا سس شکلات) هم بر روی کف کاپوچینو اضافه می‌شوند.

محبوبیت و نوشیدن کاپوچینو باعث تغییرات زیادی در دستورالعمل‌های اولیه آن شده است. هر قهوه‌خانه و کافه کاپوچینو را به نحو خاصی درست می‌کند، بنابراین ممکن است در هر مکانی کاپوچینوی متفاوتی بنوشید.

با این حال، برخی از تغییرات بیشتر است و باعث می‌شود کاپوچینوها نام‌های مخصوصی داشته باشند که البته ممکن است حتی یک کاپوچینوی سنتی را در یک کافه با طعم و مزه متفاوتی از کاپوچینوی سنتی در کافه‌ای دیگر تجربه کنید.

اگر خیلی اهل قهوه نیستید پیشنهاد می‌کنیم از کاپوچینو شروع کنید زیرا طعم لایت تری نسبت به قهوه داشته و مزه شیر آن را ملایم‌تر و همچنین خوشمزه‌تر کرده است. مخصوصاً اگر ابتدا کف آن را با قاشق نوش جان کرده و بعد اسپرسوی آن را مز مزه نموده تا همیشه طعم و مزه‌ای خاص در ذهنتان باقی بماند.